Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Τι κάνεις όταν σου αλλάζουν την ζωή;

Εκτάκτως και χωρίς πάθος φίλε αναγνώστη, θα σου πω μία ιστορία. Αλλά πρόσεξε. Η ιστορία είναι αληθινή, αλλά εσύ θα μπεις φανταστικά στον ρόλο του πρωταγωνιστή επειδή σε εκλιπαρώ για την απάντησή σου.

Πάμε μερικά χρόνια πίσω. Στο 2006 (και όχι 2005!). Κάθεσαι στην αγαπημένη σου καφετέρια. Γράφεις στίχους σε πρόχειρα χαρτιά, όπως άλλωστε κάνεις μια ζωή. Εδώ και αρκετό καιρό όμως έχεις μία σκέψη στο μυαλό. Λες αφού το 2005, η Ευσταθία με το "Ξένο ρούχο" (βλέπε ζαμπόν χωρίς λιπαρά και του κόλου ειδύλλια) κέρδισε το 3ο βραβείο στο φεστιβάλ Θεσ/νίκης, γιατί δεν δοκιμάζεις και 'συ την τύχη σου; Σκέφτεσαι επομένως και αντί να προτιμήσεις να πας μόνος, αποφασίζεις να δημιουργήσεις μια μπάντα με αυτό το σκοπό. Τιμής ένεκεν σε παλιότερες μπάντες που είχαν εμφανιστεί στο φεστιβάλ. Δηλαδή Poll, Charms και Νοστράδαμος.

Και όπως είσαι ακόμα στην καφετέρια και πίνεις τις μπυρούλες σου, σηκώνεις το τηλέφωνο και παίρνεις τον αδερφικό σου φίλο που παίζει κιθάρα ή κατ' ανάγκη μπάσο και του λες την ιδέα σου. Στην αρχή νομίζει ότι κάνεις πλάκα και γελάει με το αυθόρμητο σκεπτικό σου, αλλά μόλις καταλαβαίνει ότι είσαι σοβαρός, συμφωνεί μαζί σου. Κλείνεις το τηλέφωνο και νιώθεις μια πρωτόγνωρη γαλήνη. Σαν τα πάντα να δημιουργούνται από αυτή τη στιγμή.

Λίγες ώρες αργότερα πας στο βραδινό σου στέκι, ένα rock bar απέναντι από την καφετέρια που ήσουν. Έχει έρθει και ο φίλος σου και συζητάτε ιδέες για το ποιοί άλλοι θα απαρτίσουν την μπάντα. Ο φίλος σου, σου προτείνει δύο ονόματα και εσύ επειδή είσαι και δεκτικός χαρακτήρας, αποδέχεσαι την πρόταση του. Έτσι η μπάντα είναι έτοιμη.

Κάνετε κάποιες ηχογραφήσεις και στέλνετε ένα κομμάτι για το φεστιβάλ αλλά δεν γίνεται δεκτό. Στενοχωριέσαι αλλά λες μέσα σου, δεν πειράζει. Και προτείνεις να αρχίσετε να το ψάχνετε για κανά live. Συναντάς άρνηση. Προτιμούν να βρισκόσαστε στο studio και απλά να περνάτε καλά. Δεν σε γεμίζει και σε συνδιασμό με κάποια πράγματα που παρεξήγησες (προσωπικού επιπέδου) αποφασίζεις να αποχωρήσεις. Αλλά δε φεύγεις με μίσος. Βλέπεις τους άλλους ακόμα. Πίνετε μαζί. Η μπάντα πλέον αλλάζει όνομα.

Λίγο καιρό αργότερα και φυσικό επακόλουθο, κάποιος άλλος παίρνει την θέση σου. Σύντομα μετά από αυτό ο drumer απολύεται (δεν αποχώρησε. Έχει διαφορά μεγάλη). Τσακώθηκε με τους άλλους επειδή τον διώξανε. Ήθελαν κάποιον καλλίτερο για να αρχίσουν ζωντανές εμφανίσεις. Εσύ, σαν χαζός ειρηνοποιός πας να εκφέρεις άποψη αν και δε σου πέφτει λόγος, αφού έχεις μόνος σου αποχωρήσει. Αλλά επειδή θεωρείς τον εαυτό σου φίλο, ρωτάς. Ρε παιδιά πως και αλλάξατε ξαφνικά γνώμη και τώρα θέλετε live; Η απάντηση ήταν άμεση. Δεν σου πέφτει λόγος να ασχολείσαι με τα της μπάντας. Δεν το συνεχίζεις και δεν δίνεις σημασία. Έχεις πιο σοβαρά πράγματα να κάνεις άλλωστε στη ζωή σου.

Φτάνουμε στην σημερινή ημερομηνία που γράφεται αυτή η ανάρτηση. Μέχρι και δυο μέρες πριν έχεις δει όλους τους πρώην συναδέλφους σου και όλα καλά. Φιλαράκια, φιλαράκια. Και λίγα λεπτά νωρίτερα πέφτει το μάτι σου σε αυτό εδώ:

........... Is A Classic Rock Band From Greece. The band was founded in Patras (Greece) in the year 2005 by .............. and ........... along with two former members of the band.In 2006 the former singer left the band and was replaced by ............... in March 2007 .The same happened with the former drummer who was replaced by ............. in January 2008.

Δεν αναφέρεις ονόματα γιατί δεν θέλεις να θίξεις καταστάσεις, και το σημαντικότερο να μην δυσφημίσεις. Εδώ διαβάζεις λοιπόν ότι, οι "τάδε" (το όνομα που αποκτήσαν αφού έφυγες) δημιουργήθηκαν το 2005. Ούτε το '06, ούτε με το όνομα που ήσουν και 'συ! Παράσιτο ήσουν! Δημιουργήθηκαν από τους Α και Β. Ο Α είναι το 3ο μέλος που μπήκε και ήταν πρόταση του Β, όπως ξέρεις. Με δύο πρώην μέλη. Χωρίς τελίτσες γιατί ήταν ανώνυμοι! Το ένα μέλος είσαι εσύ. Δεν δημιούργησες τίποτα εσύ. Όλα ξεκίνησαν από τον Α και τον Β. Εσύ δεν ήσουν ποτέ στην καφετέρια, ούτε έγραφες στίχους! Επίσης διαβάζεις ότι εσύ, the former singer (και στιχουργός αλλά τι μας νοιάζει) έφυγες. Να και το πρώτο σωστό! Αλλά το ίδιο (;) συνέβη και στον drummer. Έφυγε. Βέβαια ήσουν μπροστά όταν τον έδιωξαν, αλλά έφυγε!

Καταλήγουμε σε αυτές τις γραμμές. Μήπως η ζωή σου δεν ήταν όπως την ήξερες; Μήπως άλλοι την ήξεραν για σένα; Και σε ρωτώ. Πώς θα αντιδράσεις; Θα με βοηθούσε και μένα η γνώμη σου.

14 σχόλια:

  1. αυτο το εργο εχει ξαναπαιχτει.δυστυχως δεν κανεις τιποτα,δεν μπορεις .το πολυ πολυ να σε πουν γραφικο.τους αγνοεις και συνεχιζεις.ενα ακομα μαθημα ζωης.και φυσικα τους διαγραφεις για παντα.κανε delete.μια πικρα ακομα παραπανω στην ζωη σου.καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα και από μένα. Είμαι λίγο διχασμένη να είμαι ειλικρινής. Στην αρχή που το διάβασα τσαντίστηκα. Λέω αν γίνονται και αυτά μεταξύ φίλων που προφανώς μοιράζονταν το ίδιο όνειρο ε τότε να πάνε να γαμηθούνε. Συγνώμη για το λεξιλόγιο. Γιατί αν θεωρείς ότι μοιράζεσαι ένα όνειρο σου, επενδύεις σε αυτό και μετά την πατάς, τότε τι να πω.
    Από την άλλη, μόλις έκανα ένα τσιγαράκι και το ξανασκέφτηκα, λέω από μέσα μου. Αυτοί έχασαν που σε έχασαν. Δεν ξέρω ειλικρινά αν πρέπει να πικραθείς ή να τραβήξεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν και άλλο, ή να αρχίσεις να γελάς.
    Δεν σε βοήθησα πολύ φαντάζομαι, αλλά είναι από τις περιπτώσεις που όπως λέει και το Φωτεινάκι ή κάνεις Delete, ή δεν κάνεις τίποτα. Εσύ ξέρεις και μόνο....

    Φιλιά πρωινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εγώ πιστεύω πως δεν πρέπει να ασχοληθείς με το θέμα.Είναι λογικό να σε ενοχλεί αλλα μην το σθνεχίσεις γιατί το μόνο που θα κάνεις είναι να δώσεις αξία σε κάποια άτομα που όπως απέδειξαν δεν την αξίζουν.Και δες και το καλό του όλου θέματος(ναι,υπάρχει και καλό στην ιστορία).Ότι δλδ κατάλαβες τι πραγματικά παίζει με τους συγκεκριμένους "φίλους" σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαγκα μου χαρα στο κουραγιο σου. Κοντευω 30 χρονια δισκογραφικα αλλα πανια οπως τα φιλαρακια σου δεν συναντησα ακομα. Δεν εχει σημασια το ονομα μου. Ανθρωπινα στο λεω. Και με τα σχηματα που επαιξα μικρος, ακομα και τωρα ο ενας σεβεται τον αλλο και τον αναφερει. Ακομα και τωρα που πολλοι με θεωρουν γνωστο. Μπορει τα παληκαρια να την εχουν δει βεντεττες. Αν μεινουν θα το δουμε. Ροκαρε μαγκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άδικο πολύ άδικο να σου κλέβουν κάτι το οποίο εσύ εμπνεύστηκες και δημιούργησες ανεξάρτητα αν το άφησες για τους λόγους σου και να το παρουσιάζουν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους αναφέροντας με τέτοιο τρόπο για σένα. Η κατάσταση σε φέρνει σε αδιέξοδο σε πνίγει, είναι μία από τις κακές περιπτώσεις στην κοινωνία, μπορώ να σε καταλάβω.. μην το αφήσεις να σε χαλάσει... Απλά δεν ήταν άξιοι για αυτό που τους έδωσες ! Ντροπή τους. Συνέχισε να κάνεις αυτό που ξέρεις καλά.. Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και η Ιστορία επαναλαμβάνεται .. Ποταπά ανθρωπάκια κρύβουν την ανεπάρκειά τους πίσω από αυταπάτες. Φίλε μου πρέπει να είσαι ξαπλωμένος για να σε ποδοπατήσουν και δεν σε βλέπω να τους κάνεις το χατίρι. Άφησέ τους στην στραβοκεφαλιά τους, αν δεν καταλάβουν τη σιωπή σου το πιθανότερο είναι να μην καταλάβουν ούτε τα λόγια σου. Αγνόησέ τους και ας σε πνίγει το δίκιο. Θέλουν και παραμένουν τυφλοί από φόβο μη τύχει και δουν το μέγεθος της κακομοιριά τους. Γιατί αν δεν είναι αυτό κακομοιριά τότε τι είναι?

    Κάποιος άγνωστος είπε «Ρόκαρε μάγκα».

    «Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη μόνο οι ζόρικοι συνεχίζουν..» (Δεν θυμάμαι που το διάβασα)

    «Κάτσε κάτω από την μπάρα..» (Όλοι ξέρουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω ότι όλες οι γενικότητες που είπαμε όλοι είναι πολύ ωραίες. Δεν καταλήξαμε τελικά όμως πουθενά. Τελικά αν είμασταν στη θέση του θα κάναμε τουμπεκί και ας τους στην μοίρα τους ή θα αρχίζαμε τα γαλλικά?????
    τα πειραιώτικα έστω....
    Για το Loner ρε γαμώτο....
    Για να μας δω... για να ΄λέμε όλοι τι θα κάναμε...άντε ντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντα μια γερή θύελλα καθαρίζει την ατμόσφαιρα αλλά αν παλέψεις με γουρούνια θα γεμίσεις λάσπες και τα γουρούνια θα την καταβρούν. Πάντα θα υπάρχουν κάποια ηλίθια ανδράποδα που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και αρέσκονται να ικανοποιούνται με ψευδαισθήσεις. Εσύ ήσουν εκεί από την αρχή και το ξέρουν πολύ καλά, ξέρουν πόσο κακομοίρηδες είναι και ας μην το παραδέχονται σε τρίτους . Άφησέ τους να ικανοποιούνται με κοπρολογικές φαντασιώσεις σοβατίζουν τους τοίχους με κοπριά. Μην πιάσεις τα σκατά ούτε με το γάντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε το έχω περάσει . . .

    Πιστεψέ με δεν αξίζει να στεναχωριέσαι για κανέναν από αυτούς ! Τράβα το δρόμο που σε όλους μας έχει φωτίσει το Rock . . .

    Κάποτε είχα πάει κάπoια τραγούδια μου σε ένα γνωστό καλλιτέχνη , του άρεσαν , μου είπε να τα στείλω σε δισκογραφική . Όταν του είπα πως φοβάμαι μη μου τα κλέψουν , μου είπε μια Κινέζικη παροιμία : " Ότι και να κάνουν , κανένας δε μπορεί σου πάρει το FOU που κρύβεις μέσα σου . . . " Ξέρεις το FOU είναι αυτο που σε χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο , σαν οντότητα , η αναζητήσεις σου , η επνευσή σου . . . .

    Καλό απόγευμα ρε Rock Man , μη το βάζεις κάτω !

    Φιλικά ,

    - Χρήστος -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν έχεις πάντως ακόμα κακή διάθεση σου έχω στείλει mail να γελάσεις

    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eγώ θα πω να μη χαλιέσαι για δεν υπάρχει λόγος!!!Μείνε σε μια άκρη να γελάς στην πτώση!!!
    Γιατί είναι σίγουρο πως θα έρθει!!!Οχι σε όλα που κουρέλια κάνουν τα όνειρά μου.....
    κλπ κλπ
    Καλό μήνααααααααααααα

    Ααα και που σαι έχω και ροκά κιθαρίστα αν θες ποτέ!!!
    Μόνο που είναι Αθήνα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οκ εγώ είμαι μαλακας το λεω απο τωρα για να μην με παρεξηγησετε! Η αν δεν είμαι μαλακας έιμαι καλο προαιρετος
    Δεν βλέπω καμια πουστια ούτε λόγο να νευριάσεις κai να τσακωθείς μα τα παιδια - Το μονο που βλέπω και είναι λαθος κ θα μπορουσε να σε ενοχλήσει(γιαυτο εγραψα παραπανω οτι ειμαι καλοπροαιρετος διοτι θεωρω οτι εγινε καταλαθος) "κ να πεις ενα αχ τους μαλακεσ" ειναι το "2005". 'Η 2005 με το όνομα σου ή 2006 χωρις το ονομα σου ως συντελεστή.

    Δεν βλέπω καμια πουστία ουτε σου την έφερε κανεις. Μια μπαντα δεν κανει live αν δεν νιώθει έτοιμη. Αν εσυ ενιωθες ετοιμος και αλλοι δεν ηταν ή κανεις υπομονή ή φευγεις! Επομένως καλα εκανες κ εφυγες... αλλα αφου εφυγες δεν εχεις λογο να τους κατηγορεις διοτι Εσυ τους εγκατελειψες εσύ τους φερθηκες σκαρτα. Για το Φεστιβαλ θεσσαλονικης δεν τους εμπιστευτικες? μετα γιατι οχι?

    Χωρις εσενα και ενα χρονο μετα ωρίμασαν και ηταν ετοιμοι για live και τα εκαναν,και κατα τη γνώμη μου σε σεβαστηκαν διότι αλλακσαν το ονομα της μπαντας.Δεν ειναι η μπαντα που εφυγες. Ειναι μια νεα μπαντα.


    ΜΗν κανετε τον κοπο να μου απαντησετε. ειμαι σιγουρος οτι πολλοι θα με κραξετε για αυτο σας απανταω απο τωρα "ΔΕ ME NOIAZEI" ειναι η αποψη μου.

    μη χαιδευτε αυτια
    ---
    wxkinrc
    www.myspace,com/wxkinrc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τι κάνεις όταν σου αλλάζουν την ζωή ;κανείς δεν σου άλλαξε τίποτα .Η ζωή σου είναι ίδια προ μπάντας ,θα σου άλλαζαν την ζωή αν είχατε φθάσει κάπου.ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ;θα επρεπε να ρωτάς .
    όταν σου αλλάζουν το όνειρο γυρνάς πλευρό κοιμάσαι και κατασκευάζεις άλλο.στο χέρι σου είναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή