Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Μουσικό ταξίδι στο 1968


Και το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται. Καλή... διασκέδαση(;)

Πάντως όποιος αντέξει να το ακούσει ολόκληρο, έχει τα συγχαρητήριά μου!

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Οικονομική κρίση και παραμύθια της Χαλιμάς

Φίλε αναγνώστη, για άλλη μια φορά σε προσκαλώ να διαβάσεις τις αφελείς σκέψεις μου. Σκέψεις απλής και χαζής λογικής, εκ της οποίας διακατέχομαι. Δεν είμαι ούτε οικονομολόγος βλέπεις, μήτε μαθηματικός.
Μια φορά και έναν καιρό, έγινα μαζί με σένα, καθώς και με τους άλλους ανθρώπους του ελλαδικού χώρου, ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ! Βέβαια, πάντα αισθανόμουν ότι έβαζα το εύρος και οι έταιροι πολιτικοί μου βάζανε το πέος.
Παράδειγμα 1ον. Θυμάσαι όταν είχαμε τη δραχμούλα; Ένα μπουκαλάκι νερό 500ml (μισό λίτρο) κόστιζε 50 δρχ., λίγο πριν το euro μπει στη ζωή μας. Λίγες μέρες αργότερα, το ίδιο μπουκαλάκι, χωρίς ανακοίνωση αυξήσεων, κόστιζε 50 λεπτά (0,50 euro). Δυστυχώς, κανείς δεν έδειξε την πρέπουσα προσοχή σε αυτήν την αύξηση, γιατί πολύ απλά πιαστήκαμε στον ύπνο. Ας το αναλύσουμε μαθηματικά (με τα γελοία και απλοϊκά, δικά μου μαθηματικά). Η ισοτιμία τότε ήταν 1euro=340,75 δραχμές. Το νεράκι δηλαδή πήγε από τις 50 δραχμές, στις 170,38 δρχ!!! Με τις 170,38 δραχμές, κάποτε θα πέρναμε 3 μπουκαλάκια νερό και θα έμεναν και άλλες 20 δρχ. !!! Αυτό συνεπάγεται με μία αύξηση της τάξης του 340,76%!!!!! Και ερωτώ εγώ ο χαζός; Πήρες εσύ φίλε αναγνώστη, αύξηση 340,76% στον μισθό πείνας ή στην σύνταξή σου; Η απάντησή σου είναι "όχι", νομίζω.
Παράδειγμα 2ον. Είπανε οι αγαπητοί δημοσιογράφοι, ότι κάποιοι golden boys και κάποιες golden sluts, κάνανε ατυχείς επενδύσεις και διαλύσανε το οικονομικό σύστημα. Δεν είπαν όμως σε ποιά εξωτικά νησιά κάνουν διακοπές τώρα, ούτε που πήγαν τόσα δις. Και αυτό γιατί τα λεφτά, δεν είναι κουραμπιέδες. Δεν γίνεται να χαθούν. Απλά κάποιοι τα έχουν και σίγουρα τους περισεύουν για μίζες "κουκουλώματος. Ποιός έχασε πάλι; Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που χάσαν τη δουλειά τους, τα σπίτια τους και λυπούνται να κοιτάξουν τα παιδάκια τους στα μάτια, ενώ τα χρυσόπουλα βρίσκονται σε εξωτικές παραλίες με χαβιάρι και παγωμένη σαμπάνια.
Παράδειγμα 3ον. Έχεις την απορία και το γαμώτο στο στόμα σου. Λες "μα κανείς από όσους έχουν εξουσία, δεν νοιάζεται;" Και σου απαντώ. Γιατί να νοιαστούν; Όταν αυτοί που κυβερνούν, δεν ξέρουν πόσα ακίνητα έχουν, όταν τα δηλωμένα τους εισοδήματα (τα "bonus" τα ξέρουμε) είναι το λιγότερο 10πλάσια από τον μισθό ενός ανειδίκευτου εργάτη, όταν παίρνουν σύνταξη μετά από 8 χρόνια βουλευτικού ξυσίματος, ποιός ο λόγος να νοιαστούν για σένα; Ξέρεις μόνο πότε θα νοιάζονταν; Αν γινόμουν πρωθυπουργός εγώ. Να άλλαζα αυτά τα μισθολόγια και να έλεγα ότι οι μισθοί των όσων θα είμαστε μέσα στη βουλή, γιατί τώρα δεν έχουν καταλάβει ότι πρέπει να υπηρετούν το λαό, θα είναι ίσοι με τους μισθούς των ανειδίκευτων εργατών. Αλλιώς να κάνουν άλλη εργασία. Γιατί αν δεν περνάς ότι ο κόσμος, δεν μπορείς να καταλάβεις, πως να βοηθήσεις. Εδώ θα βάλω πάλι απλά μαθηματικά. Έστω ότι έχουμε 300 γαιδούρια με μισθό 5.000 ευρώ μηνιαίως (και καλά!). Αν αυτά παίρνανε 800 ευρώ, θα γλυτώναμε στο κάθε γαιδουροκέφαλο 4.200 ευρώ το μήνα. Συνεπάγεται κάθε μήνα 4.200*300=1.260.000 ευρώ!!! Ή αλλιώς, ετησίως, το ποσό των 15.120.000 ευρώ. Ένα καθόλα σεβαστό ποσό νομίζω, που μπορεί να είναι μια μικρή αρχή για βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης! Και να σου πω και το άλλο; Πόσοι εποχικοί πυροσβέστες (ήρωες για μένα) είναι απλήρωτοι και με τον φόβο της απόλυσης; Δεν είναι πιο σεβαστό να διακυνδινεύει κάποιος τη ζωή του για σένα και την περιουσία σου, από το να κάθεται και να ξύνει τα μπαλάκια του στο έδρανο της βουλής; Πάνω σε αυτό, πάντα είχα την απορία αν ο Πάγκαλος τα βρίσκει!!!

Συμπέρασμα: Κράτα ό,τι θες από αυτά που διάβασες. Εγώ θα πω λευτεριά στις συντρόφισσες πουτάνες, που περνάνε δύσκολους καιρούς και αυτές. Και δεν ομιλώ δια των επί χρήμασι εκδιδομένων γυνών. Αυτές είναι γνήσιες και αυθεντικές. Πουλάνε το κορμί τους και το παραδέχονται. Ομιλώ δια τα τσουλάκια εκείνα, που σου αναφέρουν λόγια ποιητικά, που σου λένε 23 ώρες το 24ώρο για αγνά συναισθήματα και το νόημα της αγάπης, αλλά αν διαπιστώσουν πως δεν έχεις κάτι από Mercedes και πάνω, αν δεν έχεις μία πενιχρή έστω βίλλα με πισινούλα πάνω σε καμμένο δάσος, αν το μισθολόγιο σου δεν ξεπερνά τα 3 χιλιάρικα το μήνα, τότε σε βρίσκουν πτωχό τω πμεύματι! Και λέω ότι αυτές περνούν κρίση επίσης, γιατί κρίση περνούν και οι μαλάκηδες που τα σκάνε! Βλέπεις, φίλε αναγνώστη, αν δεν υπήρχαν αυτοί οι μαλάκες με τα ακριβά δωράκια, αυτές δε θα ήσαντε τσουλάκια πολυτελείας (και αδήλωτα). Υπάρχουν και οι άλλες βέβαια έξυπνες! Βλέπε Σαρρή! Να νομίζει ότι είναι κάποια, να με εξοργίζει με την φαεινή ιδέα που είχε να γίνει και βουλευτής! Και να κάνει μύνηση για ψιλοδεκάρες (7.800.000) στον Λαζόπουλο, ο οποίος είπε αυτά που θα ήθελα να της πω εγώ, καθώς και χιλιάδες άλλοι άνθρωποι. Βρε μήπως να της κάνω μύνηση για τον ψυχολογικό βιασμό που μου κάνει, κάθε φορά που εμφανίζεται στο γυαλί και ανοίγει το ρημάδι της; Δεν αντέχω μωρήηηηηηηηηη............... Μα έλεος πια, εδώ χανόμαστε μέρα με την ημέρα, και το κάθε iq ραδικιού και ενίοτε μπιφτεκιού ζωό, βγαίνει δημοσίως λέει ό,τι παπαριά έχει στο κούφιο και εγκατελειμένο από κύτταρα κεφάλι, και τα κονομάει από αυτό. Ε Λ Ε Ο Σ. Όχι άλλο κάρβουνο. Και δεν το λέω για μένα. Αλλά για τη φουκαριάρα την μάνα μου. Που με βλέπει να χτυπάω το κεφάλι μου στο τοίχο...