Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008

Εμείς οι "κακοί" μαλλιάδες!!!

Ω, ναι! Πραγματικά εμείς οι μαλλιάδες είμαστε παλιάνθρωποι! Σε μια επιφανιακή εποχή, έστω και αν είμαστε στο 2008, η Ελλάδα εξακολουθεί να μη βλέπει το βάθος των ψυχών αλλά να ασχολείται με τρίχες!
Αλλά ας πάρω τα πράγματα από την αρχή. Σημασία έχει όποιος κάνει κάτι, να ξέρει γιατί το κάνει. Και οι τυχών επικριτές ας μελετήσουν πρώτα την ιστορία του ανθρωπίνου γένους, έπειτα να μάθουν να βλέπουν την ψυχή του ανθρώπου, και στο τέλος αν έχουν ακόμα τόση κακία μέσα τους ας επαναλάβουν τα άτοπα και κακεντρεχή σχόλια τους.
Ας δούμε αναλυτικά κάποιους απλούς λόγους για τους οποίους οι μαλλιάδες δεν είμαστε κάτι το εξωγήινο!!!
  • Εκ αρχαιοτάτων χρόνων το μακρύ μαλλί στους άντρες ήταν σημάδι δύναμης και εξουσίας σε πολλούς λαούς.
  • Οι περισσότεροι άγιοι του χριστιανισμού καθώς και ο ίδιος Χριστός, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι μαλλιάδες. Γιατί λοιπόν εσείς καλοί μου χριστιανοί, δεν έχετε πρόβλημα με αυτούς?
  • Αυτοί που πολέμησαν για την "ελευθερία" του γένους (1821), ήταν μαλλιάδες στο μεγαλύτερο ποσοστό! Αλλά εσείς ελληνάρες μου, δεν τους κατηγορείτε για αυτό!
  • Σε τράπεζα της Ολλανδίας, φίλος μου νταλικέρης, είχε συναντήσει τον διευθυντή πριν από περίπου 15 χρόνια. Η εμφανισή του? Punk! Ναι, ναι. Καλά φαντάζεστε. Μοϊκάνα, σκουλαρίκια, φίσκα στα δαχτυλίδια! Αλλά οι άνθρωποι αναγνωρίζουν την γνώση του στα οικονομικά. Και δεν τους νοιάζει η εμφάνιση! Άρα μοντέρνοι και ευρωπαίοι μου (μη χέσω) ελληνάρες μου, προσπαθείστε να ανοίξετε λίγο μάτια και μυαλό!
  • Και μια και είπα σκουλαρίκια (εκτός από μαλλιά έχω και σκουλαρίκι ο παλιάνθρωπος), αξίζει να σημειώσω ότι τα σκουλαρίκια είχαν δημιουργηθεί σαν κόσμημα αντρών και οι γυναίκες απαγορεύοταν να τα φοράνε. Χμμμ, κάτι με τα παντελόνια μου θυμίζει!!!¨:)
  • Λένε ότι εμείς οι νέοι, δε σεβόμαστε τους ηλικιωμένους. Η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη! Για να είμαστε σεβαστικοί πρέπει να έχουμε κοντά μαλλάκια! Πριν από 2 χρόνια και ενώ δούλευα courier (τεχνικός η/υ είμαι που ζω ελλάδα!!!), μου συνέβη το εξής περιστατικό. Πάω να μπω σε ένα ασανσέρ για να παραδώσω φάκελο. Καθώς έκλεινε η πόρτα βλέπω μια ηλικιωμένη κυρία να ανεβαίνει τα σκαλιά της εισόδου. Λόγω ευγένειας κρατώ την πόρτα του ασανσέρ και την περιμένω να έρθει. Φτάνει και με χαμόγελο της λέω: "Παρακαλώ περάστε". Η απάντησή της ήταν κοφτή: "Βγες να μπω". "Μα πάνω πηγαίνω και γω" της λέω! Στέκεται, μου κόβει μέτρα σαν νεκροθάφτης, κοιτάει καλά τα μαλλιά και το σκουλαρίκι και με απαξιωτικό ύφος λέει "Α! Πήγαινε. Θα πάρω το επόμενο". Η ευγένειά μου σε όλο της το μεγαλείο με πίεσε να μην της κάνω ανάλυση! Αλλά καθώς ανέβαινα, κατάλαβα ότι οι μαλλιάδες είμαστε επίσης βιαστές, σαβουρογάμηδες και γιατί όχι; Νεκρόφιλοι! Έλεος!
  • Ο μισητός μου ελληνικός στρατός (και ναι, είναι ακόμα σκέτη χούντα) μας επιβάλει να έχουμε κοντά μαλλιά. Μόνο για αυτό είναι ικανός ο στρατούλης! Και αυτό γιατί δεν έχουν τα καραβάνια κάτι καλλίτερο για να ασχοληθούν. Και τι εννοώ με αυτό; Ο πιο μάχημος στρατός αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, είναι αυτός του Ισραήλ. Εκεί η στράτευση είναι υποχρεωτική και για γυναίκες (βλέπε ισότητα), αλλά και σε σχέση με το θέμα μας οι άντρες επιτρέπεται να έχουν και μαλλιά και μούσι, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Βλέπετε έχουν μάχες να τους απασχολούν (άδικες βέβαια) και όχι τρίχες. Με τον ελληνικό στρατό θα καταπιαστώ σε μελλοντική ανάρτηση.

Αυτά τα ολίγα προς το παρών για μας! Στο μέλλον θα επιστρέψω. Ο γνωστός μουσικός Αντώνης Τουρκογιώργης (Persons, Socrates drunk the conium) είχε πει σε μία συνέντευξη: "Τότε περπατάγαμε τρεις-τρεις (μαλλιάδες) στο δρόμο. Αν μας έβλεπαν ξεχωριστά, τα πειράγματα δεν είχαν τέλος". Ευτυχώς αυτές οι εποχές περάσανε, αλλά τα πράγματα είναι ακόμα πολύ πίσω. Και η συμπεριφορά μερικών κρίνεται ακόμα και τώρα, άκρως ρατσιστική. Είμαστε χρόνια πίσω ακόμα, σε αυτόν τον γεωγραφικό χώρο που λέγεται Ελλάδα. Και σιγά σιγά πρέπει να ξυπνάμε με τα απλά θέματα, γιατί από εκεί θα έρθει η λύτρωση για τα σύνθετα...