Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Υπέρ πίστεως... (2ο μέρος)

Σε όλους τελικά σας ήρθε στον νου ο Χριστός. Με εξαίρεση τον Αποστόλη, που θυμήθηκε τον Βαγγέλη!!!
Συνεχίζω τώρα και σας λέω τα εξής. Αν πριν από 300 χρόνια σας έκανα αναφορές για αεροπλάνα, διαστημόπλοια, υπολογιστές, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, τηλέφωνα και χιλιάδες άλλα πράγματα, θα με λέγατε τρελλό. Σημασία όμως θα είχε, ότι θα είχα δικαιωθεί από την ιστορία.
Και τώρα θα πω κάτι άλλο τρελλό, συνέχεια από το 1ο μέρος. Θέλω να μου πείτε ένα λόγο, γιατί να ΜΗΝ ισχύει. Θα απλοποιήσω όσο γίνεται την σκέψη μου, για να γίνω κατανοητός και σύντομος. Έστω λοιπόν στην απειρότητα του σύμπαντος, ότι υπάρχουν και οντότητες που μοιάζουν με εμάς. Να μοιάζουν εμφανισιακά μεν, αλλά να έχουν αναπτύξει τεχνολογία που θεωρούμε τρελλή να την διανοηθούμε καν. Και επίσης να έχουν ανωτερότητα στο πνεύμα και ειδικότερα ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, και για τις ανώτερες αξίες και ιδανικά.
Αυτοί, λοιπόν, προσπαθώντας να βοηθήσουν όσο μπορούν την εξέλιξη και την δική μας, μία φορά αποφάσισαν να στείλουν ένα μέλος τους, να πει απλά και όμορφα πράγματα. Αλλά οι μικρόμυαλοι αποφάσισαν να τον θανατώσουν, γιατί στην ουσία τον θεώρησαν επικίνδυνο.
Μόλις τα πράγματα πήραν αυτή τη τροπή, οι εξελιγμένοι εξ' ουρανού φίλοι, ήρθαν να πάρουν το σώμα του. Έριξαν αναισθητικά αέρια, για να απαλλαγούν για λίγο από την ρωμαϊκή φρουρά, μετακίνησαν τον ογκόλιθο από τον τάφο με μηχανικό τρόπο και πήραν το σώμα που ήταν εύκολο να το ανανήψουν με τεχνολογία έξι χιλιάδων ετών μπροστά από μας.
Το ξέρω ότι όλο ακούγεται περίεργο, αλλά υπάρχει ένας λόγος, γιατί να μην ισχύει;;;

13 σχόλια:

  1. χμμμμμμμμμμμ αν σου πω πως κατι τετοιο περιμενα θα με πειστεψεις;στα χρονια της εφηβιας και των αναζητησεων γενικως εχουμε κανει απειες τετοιες συζητησεις,εχουμε διαβασει με προσυλωση εριχ φον ντενικεν,εναλλακτικη λυση 3 ,κλπ κλπ κλπ.αλλα ακρη δεν βγαλαμε ........μετα μεγαλωσαμε.να σαι καλα που μου τα θυμησες ολα αυτα .καλημερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπιασες Fotini το ένα σημείο κλειδί. Πιστεύω ότι είναι καθοδηγούμενο να μας πασάρουν τόσο σκουπίδι με οιονδήποτε τρόπο, με σκοπό να κλείσουν τα μυαλά μας και να τα προγραμματίζουν όπως αυτοί θέλουν.
    Βασική ουσία είναι ότι πρέπει να κρατάμε τις σκέψεις που κάναμε νεαροί, έτσι ώστε μεγαλώνουμε και γινόμαστε και δυνατοί, με τον έναν ή άλλον τρόπο, να αξιοποιούμε τις σκέψεις αυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Βαγγέλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα μπορούσε να τον λένε Βαγγέλη! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oλα γινονται.Απλο ειναι το θεμα ετσι επρεπε να περασει και ετσι περασε. Αναλογα των εποχων ειναι και τα παραμυθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ποιός θα μπορούσε φίλε Alterego, να μου αποδείξει ότι τα πράγματα δεν γίνανε, όσο "τρελλά" τα λέω!
    Αφορήστε με! Χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για κάποιους ο θεός είναι στο μυαλό τους, για άλλους στον ουρανό. Για τους πιο προχωρημένους είναι μόδα, για τους πωρωμένους είναι ο ΠΑΟ (Καλά εντάξει και ο Ολυμπιακός είναι). Μερικοί πιστεύουν πως είναι ένας, κάποιοι άλλοι λένε πως είναι κάποιος άλλος. Οι σοφοί λένε πως δεν υπάρχει θεός ενώ η εξουσία λέει πως ο θεός είναι χρήσιμος. Μερικοί τον χρειάζονται για να ερμηνεύσουν όσα δεν καταλαβαίνουν, κάποιοι άλλοι για να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να πάψουν να λέγονται πατέρες. Το καλό είναι πως ο καθένας μας μπορεί να πιστεύει όποια εκδοχή θέλει. Κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η θρησκεία είναι ανακούφιση – δύναμη - παρηγοριά για κάποιους, πλούτος – δύναμη - εξουσία για κάποιους άλλους. (Ναι δυο φορές δύναμη, μία πριν το κόμμα και μία μετά). Αν θέλεις λοιπόν να την κατηγορήσεις πρέπει να προσφέρεις σε όλους αυτούς κάτι ισοδύναμο.
    Άσε λοιπόν την θρησκεία ήσυχη τόσο κοσμάκη βοηθάει!
    ΥΓ1. Αναμνήσεις απ το μέλλον και επιστροφή στα άστρα Erich Von Daniken θα εκπλαγείς..
    ΥΓ2. Πρόσεξε όταν γράφεις για θρησκευτικά θέματα μπορεί να προσβάλεις κάποιους ευσεβείς θρησκευόμενους και μετά να σε κυνηγάνε με μαχαίρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Βαγγέλας είναι και γαμώ τα παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σεβαστή η αποψή σου..αυτό δε σημαίνει πώς είναι και η σωστή...


    ΥΓ Σε ευχαριστώ πολύ που στα δύσκολα...τα λόγια σου ήταν βάλσαμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Έλενα. Δεν είπα ότι είναι η σωστή, αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι και λάθος.

    ΥΓ. Δεν μου αρέσει η λέξη ευχαριστώ. Όφειλα να μιλήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χμμμ Loner..Για να δούμε.Κανείς δεν λέει ότι είναι απίθανο και οτι μπορεί να μην ισχύει.Ποτέ όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για κάτι που απλά στο αναφέρουνε Γραφές και στο επιβεβαιώνουν θερμοί υποστηρικτές(έχοντας και μη, κάποιο όφελος από αυτή την υποστήριξη).Δεν μπορείς όμως να τους αγνοήσεις κιόλας.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μην επαναπάυεσαι σε αυτά που σου πασάρουν τόσο ωραια και πειστικά γραμμένα αλλά να έχεις την θέληση και το κουράγιο να ψάξεις μόνος σου γιαυτό που πραγματικά θες να υποστηρίξεις και να πιστέψεις.Όπως λένε δηλαδή: Πίστευε και μη, ερεύνα!Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χμμμ Λέτα.. Φυσικά και δεν είμαι σίγουρος για τίποτα, φυσικά δεν αγνοώ, φυσικά δεν μένω στο τι μου λένε από μικρό. Πάντα το ψάχνω!
    Όσο για την φράση πίστευε και μη, το κόμμα προστέθηκε τελευταία. Και αφότου είχαν αρχίσει αντιδράσεις σχετικά με το απόλυτο και άβατο παιχνίδι των εκκλησιών.
    Οι αντιδράσεις λέγανε, ότι αν πιστεύαμε σε μία θρησκεία που δεν επιτρέπει την έρευνα, θα είχαμε μείνει χρόνια πίσω. Έτσι και ο κλήρος, προσπαθώντας να πείσει ότι δεν κατέχεται από γενικότερο σκοταδισμό και αναχρονιστικές απόψεις, έβαλε το κόμμα ακριβώς μετά το μη, ώστε να αλλάξει τελείως το νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή