Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Υπέρ πίστεως... (Μέρος 1ο)

Χθες το απόγευμα είχα μια συζήτηση με έναν φίλο. Λέγαμε για μερικά πράγματα του παρελθόντος. Αν έγιναν, πώς έγιναν κι αν υπάρχει μία γενικότερη λογική εξήγηση.
Σε ένα σημείο, μου γεννήθηκε ένα περίεργο ερώτημα. Το ίδιο ερώτημα φίλε αναγνώστη, θα μεταφέρω και σε σένα. Έχει ως εξής:
"Υπέθεσε ότι εγώ, είμαι ένα παγκοσμίως γνωστός άνθρωπος. Όχι όμως πλούσιος. Είμαι ένας απλός ταξιδευτής, που γυρνάω ρακένδυτος από τόπο σε τόπο. Έχω μαζί μου και λίγους απλούς οπαδούς. Διδάσκω συνεχώς για ανώτερες αξίες και ιδανικά, που ξεφεύγουν από τα πλαίσια των υλικών απολαύσεων".
Μέχρι εδώ καλά. Συνεχίζω όμως με το σημείο κλειδί. Δηλαδή:
"Πες ότι συνόδευα την διδασκαλία μου, με "εφέ" ή αλλιώς τεχνάσματα που η επιστήμη θα μπορούσε να ανακαλύψει σε 6 χιλιάδες χρόνια μετά τον θάνατό μου. Αλλά ευλόγως άπαντες στο παρόν θα είχαν εντυπωσιαστεί. Οι οπαδοί μου θα αυξάνονταν δραματικά, οι πολιτικές ηγεσίες θα είναι ενοχλημένες και όλα θα τελειώσουν με διαταγή εξόντωσης μου, από μυστικές υπηρεσίες. Εξόντωση όμως που θα γίνει με παραδειγματικό τρόπο, έτσι ώστε οι οπαδοί μου να πανικοβληθούν".
Και το ερώτημα είναι, πώς θα με λέγανε; Ποιόν θα θύμηζα; Πες τη γνώμη σου φίλε αναγνώστη και στο 2 μέρος θα συνεχίσω με το πως εξήγησα πράγματα που συνέβησαν πριν από 2 χιλιάδες χρόνια.

PS. Το ράδιο είναι ανοιχτό δοκιμαστικά κάθε μέρα από τις 17:00 και μετά.
Συντονίσου εδώ: http://loneratloosends.listen2myradio.com
Για παραγγελίες και σχόλια, email ή msn στο fallen_but_not_dead@yahoo.gr
Τα κενά είναι κάτω παύλες (_)

10 σχόλια:

  1. Toν Χριστο θα μου θυμιζες φιλε loner. Αντιγραφη την ζωη του Χριστου.
    Δεν μπορω ομως να καταλαβω απο τωρα που το πας.
    Περιμενοντας την αναρτηση με το 2ο μερος θελω να σου ευχηθω να παρεις απο την ζωη τα μισα εστω απ αυτα που εδωσες για τι ειμαι σιγουρος οτι εδωσες πολλα.Την καλησπερα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α! Όχι, μη μπερδεύεσαι φίλε Alterego. Δεν έχει να κάνει με μένα. Τυχαίο παράδειγμα είναι η αναφορά μου. Απλά έτσι το συζητάγαμε χθες. Θα μπορούσε να είναι ο Α, ο Β κτλ.
    Κρατάμε το πρώτο μέρος που είπες επομένως. Κάποιος που θα έκανε τα παραπάνω θα θύμηζε λίγο Χριστό. Αυτό πιστεύω και εγώ.
    Στο 2ο μέρος απλά θα μπει η φαντασία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολα δειχνουν τον χριστο αλλα θα περιμενω με αγωνια να δω που το πας.γιατι κατι μου λεει πως κατι αλλο εχεις κατα νου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και ναι σε ακουμε σημερα.σε προσθεσα και στο msn οποτε ειμαστε ετοιμοι για το σαββατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όντως Φωτεινή. Κάτι άλλο έχω κατά νου. Μια περίεργη ομολογουμένως και τρελλή ιδέα, σχετικά με το τι έγινε στο παρελθόν της ανθρωπότητας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοίταξε να δεις Γιάννη μου. Έτσι όπως το περιγράφεις σίγουρα μου θυμίζεις τον Χριστό.Τώρα θα δούμε στην επόμενη ανάρτησή σου τι θες να πεις!Σε φιλώ και να προσέχεις ε?!;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λέτα, για την ακρίβεια θα σου θύμιζα, δεν θυμίζω. Υποθετικό είναι.
    Θα προσέχω, θα προσέχω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και γιατί να μην σε έλεγαν Βαγγέλη δλδ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαχαχα! Τέλος η άδεια και σε βλέπω σε φόρμα!!! Ατιμούλη. Σημασία έχει βέβαια, ποιόν θα θύμιζα. Μπορεί και να με λέγανε Αποστόλη! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμένα κάποιον Βαγγέλη θα μου θύμιζες πάντως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή